13.08.2019

Бъдете финансово готови за края на лятото

news article image

Краят на всяко лято е предизвикателство за нас. Завърнали сме се от почивка с натрупани безброй впечатления и емоции, но и със съзнанието, че семейният ни портфейл е поизтънял. Предстоят разходи за старта на новия сезон, за които е добре да сме готови от по-рано, за да не се окаже, че не може да посрещнем важните събития в живота си. Обновяване на есенния гардероб, подготовка на първия учебен ден и за старта на университета, завръщане в офиса, медицински прегледи за вас и за децата, подновяване на картите за градски транспорт и спорт, подготвяне на къщата за студените дни, са само част от потенциалните разходи в края на всяко лято. За да съумеете да ги посрещнете както подобава e добре да заложите на предварителна подготовка.

Погрижете се за вашата финансова стабилност

За да сте финансово стабилни е добре да планирате адекватно приходите и разходите си. За целта най-важната стъпка е да си направите бюджет. Така ще подредите най-добре приоритетите си и ще знаете докъде може да стигнете в плащанията си, така че в края на лятото да ви останат достатъчно средства за новите предизвикателства пред вас. Отделете необходимите пари за почивка, екскурзии, плаж, планина, спортни активности за вас и игри на открито за децата. След това вижте дали приходите ви ще са достатъчни, за да ги покриете, като вземете предвид и факта, че след завръщането ви у дома разходите ви няма да престанат. Ако установите недостиг на средства, може да кандидаствате за потребителски кредит, за да посрещнете нуждите си. Изтеглете сума, която да ползвате за планираните неща, но оставате част от нея и за онези, които предстоят. Животът не спира, така че винаги мислете за събитията, които идват и след това.

Как най-адекватно да се сбогуваме с лятото?

Като спестите за разходите, които идват след края му. Ако все пак бюджетирането на приходите и разходите се е оказало неуспешно, а летните изкушения са взели повече от планираните разходи, винаги бихте моги да се възползвате от продуктите на компаниите за кредитиране, в това число и Easy Credit. Изберете най-подходящия за вас продукт, с приемлив за вас погасителен план, и посрещнете неотложните нужди, които идват с новия сезон. Възползвайте се и от промоциите в края на лятото, които са в пакет с атрактивни подаръци, бонус към подготовката ви за есента. Сега може да го направите и през новото мобилно приложение на Easy Credit, достъпно безплатно за Android и iOS, директно от шезлонга на плажа. Така краят на почивката ви няма да бъде помрачен от мисли за предстоящите разходи.

Ask a question Задай въпрос