09.01.2019

3000 дървета от Изи Кредит за по-зелено бъдеще

news article image

В живота на един човек се налага да сложи подписа си под безброй договори на хартия за различни видове дейности и услуги – започване на нова работа, подписване на план с нов мобилен оператор, закупуване на стоки за бита, потребителски кредити за образование, обзавеждане, коледни подаръци, семейна почивка...

Сигурно сте се питали какво се случва с документите, подписани преди много години от вас, приятелите ви или членовете на семейството ви? Къде отиват всички онези тонове хартия, в момент, в който в света все повече се говори за борба с глобалното затопляне чрез оптимизация на ресурсите? Кому е нужно да държи безсрочно толкова много забравена информация в шкафове, които могат да разказват дългогодишни истории?

Ще ви отговорим - има си законови разпоредби, според които различните документи и личната информация, съдържаща се в тях, трябва да бъдат съхранявани определен период от време – периодите варират за различните по вид регулирани взаимоотношения.

Ние в Изи Кредит спазваме стриктно правилата, наложени от законодателството и подхождаме отговорно и след като изтече срокът за съхранение на хартиените носители. Затова, когато освободихме шкафовете си от документите след изтичане на определените срокове, ние ги предадохме за рециклиране и организирано се разделихме с ненужната повече от 7000 килограма хартия. Сумата, която получихме срещу това – 1 840 лв., беше допълнена от още 700 лв. от името на компанията, което ни позволи да закупим общо 3000 дръвчета (смърч) за засаждане, равняващо се на една цяла малка гора, или още ресурс в борбата срещу  вредните емисии в атмосферата над София, реализиран в допълнителен кислород за задъхващата ни се столица.

Първото дръвче беше засадено от Изпълнителния директор на Изи Кредит Стефан Колев. Красивата зелена гора, макар и новородена, вече радва жителите и посетителите на Природен парк „Витоша“ над квартал Бояна. А всеки, който иска да проследи развитието й, е добре дошъл да го направи по всяко време на годината. Ще я разпознаете по табелката „3000 дървета от Изи Кредит за по-зелено бъдеще“.

Ask a question Задай въпрос