26.05.2019

10-ото юбилейно издание на лекоатлетическия турнир „Тереза Маринова и приятели“

news article image

На 25 май 2019 г. се проведе 10-ото юбилейно издание на лекоатлетическия турнир „Тереза Маринова и приятели“, организиран от олимпийската ни шампионка в тройния скок от Сидни 2000, Тереза Маринова.

Генерален спонсор на турнира за пета поредна година беше Изи Кредит. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри събитието, благодари на Изи Кредит за дългогодишната подкрепа, връчвайки специален почетен плакет на Христина Маринова, Експерт Търговски Маркетинг и Събития в компанията.

В събитието, което традиционно се провежда на стадиона на Националната Спортна Академия „Васил Левски”, се включиха близо 700 деца от 6 до 12–годишна възраст от всички краища на България, в дисциплините 40 м, 60 м, 150 м, 600 м, скок на дължина от място, скок дължина и смесена щафета 4 х 50 метра. Представители на сръбския град Ниш превърнаха състезанието в международно.

Тереза Маринова отправи благодарност към всички, които подпомагат развитието на турнира и изрази надежда, че подкрепата ще продължава и в бъдеще. Маринова благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си и ги стимулират ежедневно да се занимават със спорт.

„За мен е чест да организирам това събитие всяка година, правя го най-вече заради децата. Създадох го преди десет години, за да отпразнувам десетия юбилей от своята Олимпийска титла, а за догодина, когато ще е двадесетият юбилей от титлата, предстои и основна промяна във формата на събитието, включително и превръщането му в мащабно международно състезание“, заяви Тереза Маринова още на пресконференцията преди събитието в сряда.

Като социално отговорна компания, Изи Кредит  често е подкрепяла спорта и се е стремяла да е активна в действията си. За компанията е изключителна гордост и чест да подкрепя спорни събития като "Тереза Маринова и приятели".
На организираната пресконференция, като основен партньор, Изи Кредит имаше свой представител в лицето на Христина Маринова, която потвърди подкрепата за турнира.
Изи Кредит ще продължи да подпомага и да дава своя принос в различни спортни събития и социални кампании, защото вярваме, че доброто трябва да се предава.

Ask a question Задай въпрос