Изи Кредит допринесе за едно от най-атрактивните издания на турнира „Тереза Маринова и приятели”

28 май 2015
Изи Кредит допринесе за едно от най-атрактивните издания 
на турнира „Тереза Маринова и приятели”

Изи Кредит допринесе за едно от най-атрактивните издания на турнира „Тереза Маринова и приятели”

28 май 2015
Шестият поред лекоатлетически турнир на олимпийската шампионка в тройния скок от игрите в Сидни през 2000 г. - Тереза Маринова, се проведе на 23-ти май на стадиона на Национална спортна академия (НСА) в София. В него се включиха над 600 момичета и момчета от цялата страна на възраст от 6 до 12 години. За втора година имаше и международно участие, след като в състезанията се включиха и деца от Румъния.

Празникът беше организиран под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, в партньорство с Българска федерация по лека атлетика, Министерство на младежта и спорта и НСА, и в подкрепа на София като столица на спорта през 2018 г.

Изи Кредит подкрепи шестото издание на „Тереза Маринова и приятели” като генерален спонсор и участва активно в неговото организиране. Компанията осигури на състезателите тениски с логото Еasy Credit и подари на всички присъстващи деца балони и бонбони. Деца на служителите на компанията също се включиха в състезанията.  

Празникът протечете при много добра организация. Разделени на четири групи, участниците в турнира се състезаваха в дисциплините: бягане 40 м с препятствия, 60 м, 40 м, скок дължина, скок дължина от място и хвърляне на топка от място. Малките атлети демонстрираха много добра форма и дадоха най-доброто от себе си, а действията им бяха аплодирани от многобройна публика, която стана свидетел на оспорвана надпревара и вълнуващ спортен спектакъл. Свое шоу пред присъстващите изнесе и атрактивен мажоретен състав. Организаторите раздадоха общо 24 комплекта медали, а най-добрите при момичетата и момчетата във всяка възрастова група бяха наградени и с индивидуални отличия.   

На откриването на празника децата и техните родители бяха поздравени от Иван Симеонов, директор „Маркетинг” на Изи Кредит. „Много се радваме, че можем да подкрепим това чудесно събитие. Децата са нашето бъдеще. Надяваме се, този турнир да излъчи и бъдещия олимпийски шампион. Тереза даде чудесен пример и вярвам, че и други ще я последват”, каза Иван Симеонов. По-късно маркетинг директорът на Изи Кредит награди и част от призьорите в отделните дисциплини.

Специална благодарност към всички спонсори изразиха организаторът на събитието Тереза Маринова и кметът на район „Студентски” в столицата Димитър Дилчев. „Благодаря на всички, които ни подкрепиха. София е избрана за столица на спорта през 2018 г. Трябва да докажем, че заслужаваме да бъдем столица на спорта”, заяви олимпийската шампионка на България в тройния скок. „Благодарим на всички, които помогнаха за това събитие. Пожелавам на децата успех. Самият факт, че днес са на пистата, ги прави победители”, заяви от своя страна кметът на район „Студентски” Димитър Дилчев.      

Изи Кредит подкрепя масовия спорт от години. Тази година компанията отново ще е спонсор на Маратона на София, друго голямо и вълнуващо спортно събитие в столицата. Изи Кредит беше негов генерален спонсор две години поред.