30.03.2014

Изи Кредит с пореден приз - спечели градското първенство по футзал на София

news article image

Изи Кредит (ЕasyCredit) стана шампион по футзал на София и се класира за финалите на държавния шампионат. Така отборът прибави и четвърти шампионски трофей в колекцията си от футболни отличия.

В последния кръг на градското първенство в петък, отборът победи безпроблемно Унекс с 6:1. След двубоя шампионите получиха купата и златните си медали от председателя на комисията по футзал Красен Кралев и проф. Йордан Иванов, съдийски наблюдател към БФС.
Изи Кредитстигна до първата си титла по футзал след 16 победи, един равен и само една загуба и голова разлика 92:32. Тимът изпревари с 2 точки в класирането миналогодишния шампион и свой основен конкурент - Левски София Запад. В преките си двубои двата отбора направиха едно реми и се победиха по веднъж. Левски допусна един равен срещу Танг-ра четири кръга преди края, което се оказа фатално за тях.

“Радвам се че бяхме постоянни през целия сезон и не загубихме мотивация до самия край. Спечелихме в конкуренцията на силни отбори като Левски София Запад, ЦСКА и Академик. Това още повече дава тежест на титлата ни. Дано и на финалите на Държавния шампионат имаме успехи“, заяви играещият треньор на Изи Кредит Иван Стоилов, цитиран от mfcspartak.com.

С първото място в столичната лига Изи Кредитсе класира директно за втория етап от плейофите в държавното първенство, където ще еи домакин. Вторият Левски София Запад също се класира.

Ask a question Задай въпрос