18.06.2013

„ЗАЕДНО в работата, ЗАЕДНО в спорта” за трета поредна година

news article image

"Изи Спартакиада" събра за трета поредна година служителите на компаниятаИзи Кредит. Събитието се проведе през изминалия уикенд в курортния комплекс „Албена” при прекрасни условия и слънчево време. За да е празникът още по-голям, спартакиадата беше съчетана с финалите на националния турнир „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.

Под мотото „ЗАЕДНО в работата, ЗАЕДНО в спорта” и разпределени в девет отбора, над 160 служители на лидера в бързото кредитиране, се състезаваха и забавляваха в четири спорта – футбол, лека атлетика-щафета, тенис на маса и плажен волейбол. Волейболното състезание беше организирано за първа година. На плажа най-добра физическа подготовка и отскок демонстрираха: Ерия София Периферия при жените и Ерия София при мъжете.

Силни емоции очаквано предизвика футболният турнир. Победител в него стана Ерия Юг Запад. Футболистите на Юг Запад демонстрираха значителен прогрес спрямо представянето си от предходните две години и победиха с дузпи определяния като фаворит за титлата тим на Ерия София – двукратен шампион от Изи Спартакиада. Вратарят на софиянци Марио Димитров, който е и титулярен страж на корпоративния футболен отбор на Изи Кредит, получи специална индивидуална награда за „Най-добър вратар на турнира“

Много оспорвано беше лекоатлетическото състезание. За разлика от други години, броят на дамите сред участниците беше по-голям, което позволи организирането на отделни мъжки и женски състави. В женската щафета, Ерия София Периферия изпревари само с 1 секунда Централен офис за първото място, а победител при мъжете с 3 секунди разлика пред втория стана Ерия София.

Нови шампиони бяха излъчени и в тениса на маса. При мъжете златен медалист стана Мартин Боев от Ерия Север Изток. Миналогодишният победител Деян Таушанов от Ерия Юг Изток остана втори. При жените висока класа показаха състезателките от Централен офис – Гергана Георгиева и Марияна Петрова, които си поделиха първа и втора позиция в турнира.

Призьорите в Третата Изи Спартакиада получиха купите и медалите си на стилна церемония събота вечер, лично от основателите на Изи Кредит Станимир Василев и Неделчо Спасов. На церемонията бяха наградени и шампионите от „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Събитието прерасна в голямо празненство с участието на състезателите и от двата турнира. „Горди сме, че тази година организирахме не един, а два прекрасни спортни празника и то наведнъж – финалът на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” и Изи Спартакиада. Това ще са събития, за които ще се говори дълго. Нека следващата година да се радваме на още повече и по-хубави спортни емоции и победи.”, коментира Станимир Василев.

КЛАСИРАНЕ В ОТДЕЛНИТЕ СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ

ВОЛЕЙБОЛ

ЖЕНИ

  1. СОФИЯ ПЕРИФЕРИЯ
  2. ЮГ ЦЕНТЪР
  3. СЕВЕР ЦЕНТЪР

МЪЖЕ

  1. СОФИЯ
  2. СЕВЕР ИЗТОК
  3. СЕВЕР ЗАПАД

ФУТБОЛ

1. ЮГ ЗАПАД БЛАГОЕВГРАД

2. СОФИЯ

3. СОФИЯ ПЕРИФЕРИЯ

ЛЕКА АТЛЕТИКА – ЩАФЕТА

ЖЕНИ

  1. София Периферия – 04:33
  2. Централен офис – 04:34
  3. Юг Център – 04:41

МЪЖЕ

  1. София – 03:07
  2. Юг Изток – 03:10
  3. Юг Център – 03:15

ТЕНИС НА МАСА

ЖЕНИ

1. ГЕРГАНА ГЕОРГИЕВА – ЦЕНТРАЛЕН ОФИС СОФИЯ

2. МАРИЯНА ПЕТРОВА – ЦЕНТРАЛЕН ОФИС СОФИЯ

3. ИЛИЯНА РАХМАНЛИЕВА – ЮГ ЦЕНТЪР

4. ТЕОДОРА ДАВИДКОВА – ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

МЪЖЕ

1. МАРТИН БОЕВ – СЕВЕР ИЗТОК ВАРНА

2. ДЕЯН ТАУШАНОВ – ЮГ ИЗТОК

3. МИРОСЛАВ ИЛИЕВ – СОФИЯ ЦЕНТЪР

4. СВЕТОСЛАВ РАДОВЕНСКИ - ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

Ask a question Задай въпрос