03.12.2014

Изи Кредит е фаворит в Банковата лига и Градското по футзал в София

news article image

След 15 поредни победи в Банковата лига и Градското първенство по футзал, футболният Изи Кредит допусна първите си загуби в двата турнира. Независимо от това тимът запазва всички шансове да защити титлите си и в двете първенства, тъй като има още много мачове до края.

На 3 декември тимът загуби с 5:7 от прекия си конкурент за първото място в Банковата лига - ДСК. Кредитните консултанти водеха в резултата с 4:1 до средата на второто полувреме. Последва обаче отпускане в техните редици, при което съперникът им се възползва и обърна резултата до 5:7. След този двубой двата отбора имат равен брой точки, с по десет победи и една загуба. До края на шампионата Изи Кредит и ДСК ще играят по между си още два пъти.

В Градската лига по футзал, Изи Кредит отстъпи срещу тима на Левски София-Запад с 1:4 на 22 ноември. Резултатът до голяма степен подвежда, защото двубоят беше изключително равностоен и дори кредитните консултанти бяха по-активният и търсещ победата състав през второто полувреме. Три минути и половина преди края на двубоя обаче Левски се възползва от бърза контраатака и отбеляза за 2:1. Треньорът на Изи Кредит рискува и вкара полеви играч на мястото на вратаря. Това обаче донесе нови два гола във вратата на кредитните консултанти. След този мач Изи Кредит остана на второ място във временното класиране на 3 точки от лидера Левски. Двата тима обаче ще се срещнат още веднъж в пряк двубой през пролетния полусезон. На 2 декември Изи Кредит победи безпроблемно тимът на Танг Ра и поне временно се изравни по точки с Левски.

Футболният Изи Кредит е сред най-силните корпоративни отбори в България и притежава десетки купи от различни турнири и шампионати. Треньорът на тима Иван Стоилов е и национален селекционер на националите по футзал. Част от играчите също играят в националния ни отбор по футзал. 

Ask a question Задай въпрос