13.04.2014

Изи Кредит с трета поред купа „Олимпия” и първи в полуфиналната група от държавния шампионат по футзал

news article image

Изи Кредит се превръща в хегемон във футболните корпоративни турнири. В неделя отборът спечели и тазгодишното издание на великденския турнир по минифутбол за купа „Олимпия”, след 4:0 на финала срещу амбициозния тим на „Еко”. 

Съперникът на Изи Кредит таеше надежди за добро представяне заради равенството 4:4 в прекия двубой в групата. Още в началото на мача обаче пролича, че те са напразни. Така Изи Кредит спечели третата поред титла „Олимпия” за отбора. През миналата година тимът стана шампион последователно във великденското и в есенното издание на турнира.

По пътя към финала шампионите не срещнаха никакви трудности – на четвъртфиналите победиха служебно с 5:0 неявилия се за мача тим на Глобул, а на полуфиналите преодоляха с лекота и този на Зора – 4:1. Един от най-талантливите играчи на Изи Кредит - Ивайло Маликатов, стана и голмайстор на турнира с отбелязаните 6 гола.

Продължава успешното представяне на Изи Кредит и в държавния шампионат по футзал. През изминалия уикенд отборът стана първи в своята полуфинална група след две победи - над МФК Спартак (5:1) и Академик (Благоевград) 9:0, и един равен с най-силния си съперник в групата - Левски София Запад (1:1). Изи Кредит изпревари Левски заради по-добрата голова разлика. На 26 април отборът ще се изправи срещу Черно море във Варна. След това двата тима ще се срещнат и в София. Играе се до две победи. Ако и двата отбора спечелят по веднъж, третият мач ще се играе в София.

Ask a question Задай въпрос